Azoknak, akik még többre vágynak

Ha felépíted a saját CaliVita csapatodat, és elindultok a növekedés útján, hamar úgy érzed majd, hogy megtérült az üzletépítésre szánt időd. Hogy ezt a lelkesedést támogassuk és megőrizzük, az alapbónuszon és a többféle elismerési formán túl számos jutalom és extra anyagi juttatások egész sora vár rád.

A vezetői munka jutalma: Manager Premium

Ha eljutsz a pálmás menedzseri szintig, akkor biztos, hogy kitartó és következetes munkával teli hónapok állnak mögötted. Munkádat, a befektetett energiát és lelkesedést az alapbónuszon felüli extra 5% Manager Premiummal, valamint menedzser státusszal és ünnepélyes elismeréssel jutalmazzuk.

A tudatos üzletépítés jutalma: Tripla Line Bonus

Extra kifizetéssel jutalmazzuk, ha egyszerre három stabil hálózati ág felépítésén és támogatásán fáradozol. Ennek a tudatos munkának a jutalma – tagjaid szintjétől függően – akár havi több mint 100 eurós extra jutalmat is jelenthet számodra.

A szélességépítés jutalma: Executive Premium

Egy vagy akár több 21%-os hálózati ág felépülése és támogatása időt és energiát vesz igénybe. Annak érdekében, hogy a szélességi munkában eltöltött extra figyelmedet honoráljuk, további 1%-os jutalékot fizetünk számodra minden olyan csoportod támogatásáért, akik még nem érték el a 21%-os szintet, de összforgalmuk eléri a 140.000 BP-t. Ez legalább havi 140 euró extra jövedelmet jelenthet számodra, és ez még nem minden. Ha eléritek a 190.000 BP-t, akkor megduplázzuk a százalékot, azaz legalább havi 380 euró extra Executive Premiumot kapsz a támogatásodért.

A felsővezetői munka jutalma: ezüst- és aranyprémium

Lesznek tagjaid, akik maguk is elérik a 21%-os szintet. Hogy továbbra is támogasd őket, és az ő csoportjukban is szerepet vállalj, további 1% bónuszt fizetünk számodra minden olyan csoport forgalma után, akik elérték a 21%-os szintet a közvetlen tagjaid csoportjában. Hogy még tovább motiváljunk, a cég teljes éves forgalmának 0,25%-át szétosztja azok között az ezüstpálmás menedzserek között, akik hat hónapig tartották a szintjüket. Ha eléred az aranypálmás szintet, akkor részesülhetsz az aranyprémiumból is, amely a cég teljes éves forgalmának további 0,25%-a. 

A stabilitás jutalma: Stability Bonus

Ha nagyra nő a csapatod, és többen is elérik a menedzseri szinteket, akkor a szintedtől függően havonta akár közel 1 600 euró extra Stability Bonus-t is kaphatsz tagonként!

A szintváltás jutalma: egyszeri fix összegű bónuszok

Ha eléred az ezüstpálmás minősítést, és halad tovább az üzleted, akkor a magasabb szintek elérésekor extra pénzjutalomban részesülhetsz, amelynek értéke 6 000 eurótól akár 73 000 euróig is terjedhet az elért szinttől függően.

Ahogy látod, számunkra fontos, hogy támogassunk abban:

  • hogy biztosított legyen töretlen fejlődésed, és csapatod hónapról hónapra növekedni tudjon,
  • hogy mindig támogathasd és segíthesd a közvetlen munkatársaidat,
  • hogy részt tudj venni az ő csapatuk életében is, és együtt örüljetek a sikereiknek.

Figyelem!

A fenti példák azt a célt szolgálják, hogy bemutassák a CaliVita kifizetési rendszerét, és nem tartalmaznak ígéretet konkrét bevételre vonatkozóan. A csoportlétszámok, vásárlások és jövedelmek összege csupán példa: mindenki számára nyitott az út, hogy úgy építse fel CaliVita üzletét, ahogyan kívánja.